Onderweg naar Westerbork.

 Hallo lieve lezer,

Na een pauze van 5! maanden heb ik vandaag, samen met mijn zus, het Westerborkpad weer opgepakt.

Deze etappe stond eigenlijk in onze agenda voor 18 februari. Maar toen raasde er een storm over ons landje en reden er geen treinen…

Maar vandaag was het dan eindelijk weer zo ver. De zussen gingen wandelend van Amersfoort-Vathorst naar Putten.

De weersvoorspellingen voor deze zaterdag waren goed. Het zou droog blijven met af en toe een zonnetje alleen zou de temperatuur niet zo hoog zijn. Nou is dat, als je aan de wandel bent niet zo erg. Maar als je op het perron op je volgende trein moet wachten, dan is dat een heel ander verhaal!

Zus en ik troffen elkaar vandaag in de trein op station Amersfoort Centraal om vanaf daar samen door te reizen naar Amersfoort Vathorst waar onze wandeling begon.

We hadden een beetje moeite om in het juiste spoor van het Westerborkpad te komen, maar toen we eenmaal op pad waren ging het lekker! 



Van Amersfoort liepen we naar Nijkerk. Een mooi en rustig pad maar hoe meer we in de buurt van Nijkerk kwamen, hoe drukker het werd. We lopen door oude voor-oorlogse straatjes en zien dan al de Grote- of St. Catharinakerk boven de huizen.


We lopen dwars door het centrum. De eerste horecagelegenheid is gesloten en verder zien we even niets meer wat er op lijkt. We kiezen ervoor om daarom buiten op een bankje te genieten van een coffee-to-go en een brownie/muffin. Als we al zigzaggend verder lopen richting de haven van Nijkerk


komen we toch nog een boel terrasjes tegen! Maar ja, wij hebben onze stop gehad en hebben besluiten om bij De Zoete Inval in Putten te gaan lunchen. Onderweg komen we nog een mobiele priklocatie van de GGD tegen waar je met én zonder afspraak een vaccinatie kan halen.  Ze moeten toch wat daar op de Biblebelt. 

Wanneer we Nijkerk achter ons laten passeren we een Joods monument en vanaf daar lopen we langs prachtige wegen en over leuke paadjes. 



Helaas blijkt de Zoete Inval permanent gesloten te zijn, maar bij een boerderijwinkel met zelfbediening kunnen we koffie kopen en nemen dan weer een korte pauze om ook ons brood op te eten. 

Kwamen we op het eerste stuk van onze wandeling geen mens tegen, hier wordt het even wat drukker. We lopen door het hele mooie Oldenaller, een slingerend bospad waarbij we af en toe over een vlonder een bijna drooggevallen beekje oversteken. En zo lopen we gewoon Putten in. 


De weg door Putten is voor ons een beetje saai. Lang en met veel rotondes. We passeren opnieuw een herdenkingsgraf met het beeld van de weduwe. De lucht begint nu wel erg donker te worden en we voelen een paar spatjes. Gelukkig valt de regen mee en komen we droog aan bij het station.





We hebben weer een goede 21 kilometer in de benen. Moeten op het station even wachten op onze trein richting Amersfoort. Gelukkig kunnen we zitten in de trein en dan, op station Amersfoort Centraal scheiden onze wegen zich weer.



We hebben de smaak weer te pakken en zullen gelijk weer een aantal data afspreken voor de volgende etappes.

Voor nu, dank je wel voor het lezen en ik vind het leuk als je mijn wandelingen blijft volgen en een reactie achterlaat.

Tot gauw!

-x- Annet.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Een explosie van stempels! De 6e etappe.

Wildlife in Egmond!