Gaan we wel, of gaan we niet???

 Hallo lieve lezers,


Zoals jullie weten loop ik samen met mijn oudste zus het Westerborkpad. De data om te gaan lopen plannen we altijd een tijdje vooruit. We zijn tenslotte “drukke zusjes”.

Ook voor de eerste zaterdag van oktober hadden wij een wandeldate staan. Alleen nu de vraag, gaan we wel of gaan we niet…? De weersvoorspellingen voor deze zaterdag waren niet optimaal. Uiteindelijk besloten we vrijdagavond om toch maar te gaan lopen.



De vorige keer was ons eindpunt het station van Zwolle. Op deze zaterdag zouden we dan lopen van Zwolle naar De Lichtmis. Bij De Lichtmis is geen treinstation maar wel een bushalte waar de bus één keer per uur vertrekt naar Zwolle.

Daarom besloten we om met de auto naar De Lichtmis te rijden en dan eerst met de bus naar Zwolle te gaan en vanaf daar te gaan lopen. Zo hoeven we ons aan het eind van de route niet te haasten om de bus te halen of een uur te wachten als we de bus zouden missen. Onze auto’s staan dan op ons te wachten als we uitgelopen zijn!

Mooi op tijd komen we allebei aan bij De Lichtmis en beginnen daar onze wandeling naar de bushalte. De bus rijdt keurig op tijd en met een dik half uur zijn we bij het station van Zwolle. Het spettert inmiddels dus besluiten we om eerst maar koffie te gaan drinken.  Helaas is hier geen toilet, we moeten het dus nog even ophouden!



Na de koffie, het is inmiddels weer droog, gaan we op pad. We lopen door de stad. Het weer is en blijft een beetje twijfelachtig. Soms is het droog en dan begint het weer te spetteren. De regenjas blijft maar aan. We lopen langs de Vondelkade, passeren een molen, 



waar we niet binnen kijken en het huis van de familie Noordhoff die jarenlang 14 Joodse onderduikers in huis verborg. Om geen familiebezoek te krijgen zeiden ze dat mevrouw leed aan een psychische aandoening.



Zo lopen we langzaam de stad Zwolle uit en komen in het buitengebied. Omdat we toch wel even van een toilet gebruik willen maken gaan we bij het stadion van PEC Zwolle op zoek naar horeca. Onderweg komen we langs een hele grote sportzaak en we besluiten daar om te vragen of zij ergens een toilet weten. We mogen gewoon van de toiletten in de winkel gebruik maken!

Met een lege blaas gaan we weer verder. Het is niet echt een leuk stuk om te lopen en het begint weer harder te regenen ook. We besluiten om deze bui maar te gebruiken voor een lunch bij Van der Valk Zwolle. 

Als wij hier weer vertrekken is het weer droog en zonnig. We gaan dan via het industrieterrein en treffen onderweg een route wijziging aan. Dat wordt opletten! Zus had al gelezen dat de bewegwijzering in het buitengebied te wensen overlaat. 



Door het buitengebied lopen is af en toe een uitdaging! Door de regen zijn de zandpaden een beetje glibberig. En als het onderweg begint te regenen hebben we bij de eerste bui de mogelijkheid om een beetje te schuilen bij wat bomen maar bij de volgende bui zijn we echt de Sjaak!



Maar na de buien schijnt de zon weer en droogt alles weer op! En zo naderen we vanzelf De Lichtmis waar de auto op ons staat te wachten. Heerlijk! Instappen en direct op weg naar huis!

Door de extra stappen op zoek naar het toilet bij PEC en onze lunch bij van der Valk hebben we toch meer gelopen dan het boekje aangaf.



We hebben vandaag de 20e etappe gelopen en zijn de 200 km al gepasseerd. Volgens het “boekje” zijn het nu nog 9 etappes. Het eind is in zicht.

Voor nu dank je wel voor het lezen. Voor eind van de maand hebben wij weer een wandeldate afgesproken. Maar het moet wel droog zijn!

Tot gauw!

-x-

Annet

Reacties

  1. Dapper dames toch lopen met die weersverwachtingen .
    En weer heb ik over een stukje Nederland kunnen lezen en een verhaal.over die zwarte bladzij .
    Groet Loes

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Onderweg naar Westerbork.

Een explosie van stempels! De 6e etappe.

Wildlife in Egmond!