De 2e etappe van het Elfstedenpad

Hallo lieve lezer!

Wat fijn dat je weer de moeite neemt om het verslag van onze tweede etappe van het Elfstedenpad te lezen.

De weersvooruitzichten waren niet zo gunstig voor vandaag en we hadden beiden het idee dat het een saaie route zou zijn. Veel rechte stukken langs het water en weinig dorpjes waar we doorheen zouden lopen....

We begonnen onze tocht bij het station van Mantgum. Dit was het eindpunt van onze vorige etappe en moesten toen eerst naar Mantgum Hoek lopen voor het daadwerkelijke begin van deze route. 

Het was droog, een graadje of 17 en er stond een flinke wind. Al met al prima wandelweer

We liepen het eerste deel van deze tocht over een betonpad langs de Zwette. Het water waar de schaatsers hun Elfstedentocht op schaatsen. Voor ons een saai, recht stuk pal tegen de wind in. Moet je na gaan  hoe dat is voor de schaatsers; het is dan koud, veel kouder en donker... 


En zo liepen we lekker door. Iets voor Easterwierrum liepen we langs een hele mooie pluktuin. Iets wat je steeds vaker ziet. En zo kwamen we al koierend in Bozum. Zo’n heel leuk oud dorpje met een kerk en 3 boerderijen. We misten alleen de kroeg. Maar ook die was er! Tijd voor een rustmomentje na 2 uur lopen.




Hadden we het onderweg over de zeer weinig wandelaars en dan heel specifiek de Elfstedenpad wandelaars, op het terras van het cafe in Bozum, troffen we er twee!

Na onze stop weer verder richting Sneek. We liepen nog steeds langs de Zwette met af en toe een afslag naar links of rechts. Ook was het nog steeds droog met af en toe een zonnetje. Het vest was om het middel geknoopt.



Via Scharnegoutum nog steeds richting Sneek om daar uiteindelijk aan te komen. Onderweg richting ons eindpunt weer één van de elf fonteinen op de foto gezet en daar was ook de waterpoort. Die had ik dus echt veel groter bedacht!



Via de VVV - voor onze controlestempel - naar het eindpunt van deze tocht: de watertoren in Sneek.



Ook deze etappe hebben we weer volbracht! Terug naar het station van Sneek en daarna met de trein terug naar Mantgum waar de auto stond.

Vandaag was het al met al toch weer een tocht van 21 km en hebben wij al data ingepland voor etappe 3, 4 en 5!

Wordt vervolgd! Tot volgende week!


Reacties

Populaire posts van deze blog

Een explosie van stempels! De 6e etappe.

Onderweg naar Westerbork.

Wildlife in Egmond!