Op naar het zuidelijkste punt! De 4e etappe

Hallo lieve lezer!

Wat leuk dat je ook het verslag van onze 4e etappe wil lezen!

Het is inmiddels 4 augustus. De afgelopen nacht heb ik in Friesland geslapen en zodoende konden we deze ochtend bijtijds op pad. 
Gelukkig hebben we allebei geen last van spierpijn of blaren maar de barbecue van gisteravond ligt ons wel behoorlijk zwaar op de maag.

We zaten om 8.15 uur in de auto om opnieuw de auto in Balk te parkeren. Van daaruit lopen we naar Oudemirdum, het zuidelijkste puntje van onze route en gaan dan met de bus terug naar Balk.

Na een uurtje in de auto konden we om even voor half tien beginnen aan onze wandeling. Er was een zonnetje maar op dat moment waren we ook nog blij met ons vestje! 



Van Balk liepen we via Bargebek en Wijckel naar Sloten, ook één van de Elf steden. In sloten was het nog rustig. 


Ook de VVV, voor onze stempel, was nog gesloten. Gelukkig zijn er Meer mogelijkheden om een stempel te halen dan alleen bij de VVV.

Jammergenoeg hebben we de fontein hier gemist. Ze liggen blijkbaar niet allemaal op de route van ons Elfstedenpad. 

Hadden we in de eerste twee etappes de Achmea-toren in Leeuwarden als  herkenningspunt nu is dat de zendmast van Spannenburg.

Langs de Ee lopen we verder en via een betonpad in de weilanden weer terug naar Wijckel. Mooie wijdse uitzichten hier en zelfs het Stoomgemaal in Lemmer konden we zien liggen!

Jammergenoeg vanaf Wijckel weer een saai stuk, op betonplaten, naast een doorgaande weg gelopen maar bij Ruigahuizen de bossen van het Gaasterland in. Het door de bossen lopen was heerlijk. De temperatuur was prima. Het enige vervelende waren de muggen die ons al snel hadden gevonden en de eikenprocessierupsen.... daarom maar niet gestopt in het bos om foto’s te maken. 

Al eerder hadden we dit ook al gezien: Een Klokkenstoel. Iets typisch Fries. Het dorp/gehucht of buurtschap is zo klein dat er geen kerk is. Er is wel een begraafplaats en hierop staat de klokkenstoel en deze is bedoeld om de doden te geluiden. We zullen er dus vast nog meer tegenkomen op onze wandeling.



Het eindpunt van deze tocht was midden in het bos! Hoe kunnen ze het bedenken! We moesten dus echt doorlopen naar Oudemirdum. In Oudemirdum konden we de bus genomen weer terug naar Balk om de auto op te halen.

De busverbinding is niet optimaal. Slechts 1 X per uur. We moesten gewoon lekker een uurtje wachten op een bankje in het zonnetje. Op dat moment hadden we weer 21.4 km in de benen. Twee kilometer extra die we de volgende keer niet hoeven lopen! 

Van Balk met de auto naar Sint Anne om daar weer een nachtje te blijven slapen om morgen te beginnen aan de vijfde etappe!

Reacties

  1. Wat weer een prestatie dames lees en kijk graag mee.
    Bijzonder eindpunt in het bos , zouden ze hem zelf niet gelopen hebben zou je bijna denken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hebben jullie die 5e etappe ook al gelopen? Of was het te warm

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Een explosie van stempels! De 6e etappe.

Onderweg naar Westerbork.

Wildlife in Egmond!