De weg naar Harlingen. De 8e etappe.

 

Hallo lieve lezer! 


Na het uitstapje van de Dam-tot-Dam was het afgelopen donderdag weer tijd voor een etappe van “ons” Elfstedenpad. Inmiddels al de achtste!

We lopen deze dag van Bolsward naar Harlingen. Ook lopen we alvast een stukje van de volgende etappe omdat dit beter uitkomt met het vervoer.

De auto’s parkeren we op de Westerzeedijk in Harlingen, lopen naar de bushalte en gaan met de bus naar Bolsward. Het eindpunt van de vorige etappe.

Gelukkig hadden we met de vorige etappe al een leuk stukje van Bolsward gezien want vandaag gingen we via een steegje, over een bruggetje weer door een stukje industriegebied richting de watertoren.


Zo liepen we rustig Bolsward uit. Het weer was prima. Droog, af en toe zonnig maar wel veel wind. Ook tijdens deze etappe komen we langs en door dorpjes waarvan ik nog nooit heb gehoord! 

Het is een leuke en afwisselende route: door weilanden, over dijkjes opnieuw tussen de schapen en de koeien door. Maar ook een stuk door het bos: het Flietsterbosk. Hier zouden we veel vogels kunnen spotten  maar ook reeën en hazen. Jammergenoeg hebben wij niets gezien.... maar het was wel heel mooi!


Wat mij opviel tijdens het lopen van deze etappe waren de vele 
beeldjes en kunstwerken in de tuinen en langs de weg.

 

Zo lopen we van Bolsward via Schettens naar Witmarsum, opnieuw weer een heel leuk en gezellig dorpje. Een mooie kerk en leuke oude straatjes en huizen.






Na een korte stop in het oude dorpscafé van Arum lopen we verder. We komen in de buurt van Harlingen en zien de stad al op afstand liggen. Het is hier vlak met weidse uitzichten. Juist dat kijken en proberen te herkennen van ‘wat ligt daar?’ of ‘van welk dorp is dat kerkje?’ daar kan ik echt van genieten!


Maar ook de waarschuwing voor de overstekende zwarte kat is grappig. Wij zagen de kat liggen in het weiland.

Het is wel bijzonder, of niet natuurlijk, maar we lopen erg zigzaggend richting Harlingen. Zie we de hooibalen eerst rechts voor liggen, dan zijn we ze gepasseerd om ze later opnieuw voor ons te hebben liggen. Zo maak je natuurlijk wel kilometers!

Tja, en dan komen we aan in Kimswerd. Een dorpje waar we met de auto langs rijden wanneer we naar de kinderen gaan en waarvan ik het idee heb dat er 3 huizen en een kerk staan. Nu lopen we er echt doorheen en het is echt veel leuker dan ik had gedacht! 


Snap je nu waarom wij wel eens vragen of je je paspoort meehebt als je naar Friesland gaat?

En dan is het nog een klein stukje naar het echte eindpunt van deze etappe. Het begin van de Waddenzeedijk. 



Wij lopen alvast een kleine 3 kilometer over de dijk. Het begin van de volgende etappe. Het waait nog steeds flink maar gelukkig hebben we de wind in de rug. Bij het monument Caspar di Robles (De Stenen Man) verlaten we de dijk om naar de parkeerplaats te gaan waar de autos’s op ons staan te wachten.




Wanneer we weer bij de auto’s zijn hebben we ruim 23 kilometer in de benen en hebben we ook deze 8e etappe volbracht. Van de totaal 283 km en 15 etappes hebben we er 162 km opzitten en nu nog 7 etappes te gaan!




Het weer was ons deze etappe weer goed gezind. De regenjassen konden in de rugzak blijven zitten!

Onze volgende etappe gaat dan van Harlingen naar Franeker. Dat lees je een volgende keer. Leuk als je ons blijft volgen en een reactie achterlaat! 

Een hele fijne week!

-x-

Reacties

  1. De 8 ste alweer en over de helft. Weer mooie beschrijving en leuke foto’s .
    Geniet van jullie zondag .

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Een explosie van stempels! De 6e etappe.

Onderweg naar Westerbork.

Wildlife in Egmond!