De paarse route, maar dan anders....

 Hallo lieve lezers!

Vandaag liep ik samen met mijn jongste dochter de paarse route van het wandelnetwerk Noord-Holland vanuit startpunt ‘t Kruis/Heerhugowaard. Althans, dat was de bedoeling.

Vanaf haar huisadres pakten wij de route op met de bedoeling deze tegen de klok in te lopen. Helaas liep het iets anders. Aan het einde van ons eerste pad stond een groot hek over de weg. Verboden toegang ⛔️ ook voor wandelaars. Tja, toen moesten we onze route gaan aanpassen. We liepen terug en gingen richting de Waarderhout. Hét bos van Heerhugowaard. We gingen zelfs dwars door het bos. In het begin liepen we keurig over de paden maar al snel moesten we van het schelpenpad af en liepen we over slingerende struinpaadjes lekker door de bagger en de prut. Het heeft de afgelopen dagen vaak en veel geregend dus je snapt misschien wel hoe het er op sommige plaatsen uitzag.


Dit laatste deel van het bos zag er weer een stuk beter uit, dan is een foto natuurlijk wel heel leuk! Eerder was het meer een survivaltocht: glij ik niet uit in de klei.

Vanuit het bos liepen we door de bouwput van De Draai naar de nieuwe woonwijk in Heerhugowaard en kwamen we uiteindelijk uit op de Oostdijk. 

De afgelopen nacht had het een beetje gevroren en ondanks dat we pas ‘s-middags gingen lopen lag er nog wel wat ijs langs de oever.


















We lopen een stuk langs de Oostdijk. Een vervelend stuk want er was best veel verkeer. Maar gelukkig kunnen we al snel het kippenbruggetje over naar Hensbroek. En aan de andere kant van de brug is de Hensbroekermolen.....


Na de molen zouden we een stuk over de dijk moeten lopen. Maar het zag er weer zó drassig uit, dat we ervoor kozen om over de weg te blijven lopen. Halverwege de Kerkweg doken we wel het natuurgebied van het Hensbroekermeer in. 

Aan de andere kant van het meer verlaten we het natuurgebied en lopen dan weer richting de Dorpsweg van Hensbroek. Hensbroek is een lintdorp lopen we via de Dorpsweg naar de Ursemmerweg. Om niet opnieuw over de drassige dijk te lopen gaan we via de Ursemmerweg richting Ursem. Het is nu weer heerlijk wandelweer maar we hebben eerder wel een flinke bui gehad. 

In Ursem nemen we, om de lokale ondernemers te steunen, een coffeeshop-to-go bij de Gouden Karper en beginnen dan aan het laatste stukje van onze tocht. We lopen hier op het fietspad langs een weiland met schapen....



Wanneer ik later naar huis rijd moet ik even wachten omdat deze schapen via het fietspad waar wij liepen, van de wei naar de stal worden gebracht en daarbij de weg moeten oversteken.

En zo komen we bijna weer vanzelf aan het vertrekpunt en hebben we bijna 12 kilometer in de benen zitten. 


Voor de dochter een leuke training voor haar wandeltocht in Schotland en ik, ik kan de 2e week van de 21 kilometer per week challenge afstrepen.

Voor volgend weekend staat er weer een Happy Hike op het programma tenzij het glad en glibberig is. Dus weet dat je dan weer een nieuw verslagje kan verwachten!

Tot de volgende keer!

-x-

Reacties

Populaire posts van deze blog

Een explosie van stempels! De 6e etappe.

Onderweg naar Westerbork.

Wildlife in Egmond!