Een mooi oefenrondje!

 Hallo lieve lezers!


Dit 80e blog heeft wel heel erg lang op zich laten wachten. Niet dat in in de afgelopen maanden niet gelopen heb, dat wel. Maar ik liep geen bijzondere wandelingen. Tot afgelopen zondag! Toen liep ik eindelijk weer mee met Happy Hikes NH.



Voor deze wandeling vertrokken we vanaf het (of een) wandelknooppunt in Bergen. Het was deze zondagmorgen prachtig weer en zo wandelden we heerlijk een lekker aantal kilometers weg. De eerste kilometers troffen we nog wel een aantal “verdwaalde”  mountainbikers, maar hoe verder in de wandeling, hoe rustiger het werd op ons pad.






We komen, via een trap, bij een heel mooi uitkijkpunt…





Over iets verder dan de helft van de wandeling hadden we een korte stop. We genoten van onze eigen koek en zopie  op het terras van het Nivon-huis. We zaten heerlijk uit de wind en in de zon en mochten hier ook gebruik maken van het toilet. Dat is beter dan achter een boom…

We liepen nog een heerlijk stukje over het strand waar het al wat drukker werd. En in plaats van bij de 1e strandopgang weer naar boven te gaan, liepen we door naar de volgende. Dat was een stevige klim, maar voor mij een goede oefening voor de wandelingen die ik volgende maand in Spanje ga lopen.

Het laatste stuk lopen  we eerst door het park Parnassia en vervolgen over het voetpad langs de zeeweg. Daar nemen we nog even een “afslag” naar het beeldje van Victor Westhoff. En dan vanaf hier lopen we weer terug naar de auto’s en hebben we op deze zondagmorgen toch weer 14 kilometer in de benen.


Wat staat er verder nog op de (wandel)planning? Het wekend van 22/23 april wil ik een tocht gaan lopen van de Abbekerker Wandel Vereniging en in het laatste weekend van april vertrek ik naar Santiago de Compostela om vanaf daar te lopen naar het einde van de wereld; Finisterre.

Voor nu dank je wel voor het lezen en tot het volgende verslag!

-x- Annet


Reacties

Populaire posts van deze blog

Onderweg naar Westerbork.

Een explosie van stempels! De 6e etappe.

Wildlife in Egmond!