De Bruggetjesroute.....

Hallo lieve lezers!


De Bruggetjesroute, dat is de naam van de route die ik vandaag samen met een vriendin liep. En zoals de naam al aangeeft, we zijn over héél véél bruggetjes gegaan. We hebben ze niet geteld maar het zullen er wel een stuk of 25-30 zijn geweest! Een goeie oefening voor de beenspieren!



Deze route kon je aanschaffen via Social Deal bij Museum De Broekerveiling in Broek op Langedijk en dan was het een arrangement. Bij het museum kregen we een heerlijke koffie-to-go en een stukje cheese-cake en een lunch voor onderweg. Het enige wat we zelf moesten doen was lopen, lopen, lopen. Brug op, brug af!

De start van de route was bij het museum. Dat is nu, vanwege Corona gesloten, maar we kregen daar wel de spullen mee voor onderweg.


Vanaf het museum liepen we langs de oude groenteveiling van Langedijk. Dit is de voormalige veiling en sinds 1976 ook een museum. Deze veiling was wereldwijd de eerste doorvaargroenteveiling en de eerste veiling waar tuinbouwproducten werden geveild volgens de afslagmethode. De veiling ontstond in 1887 en verhandelde voornamelijk kool dat per schip naar onder meer Amsterdam werd getransporteerd.

Van de veiling liepen we via de Dorpsstraat naar het Havenplein en de Sluiskade richting de grasdijk van het kanaal Omval-Kolhorn.




We passeerden de oude scheepswerf , liepen over een vlonder boven het water langs een molen en vervolgden de dijk in gezelschap van schapen en lammetjes en liepen lang het Rijk de Duizend Eilanden.



Het was prima wandelweer. Af en toe brak lekker het zonnetje door, maar wat veel fijner was, het bleef de hele weg droog!



Halverwege de dijk liepen we weer over een bruggetje een woonwijk in, met ook hier weer heel veel water om dan een stukje verder weer, via een bruggetje de grasdijk weer op te gaan.



Vlak voor Oudkarspel verlaten we de dijk en lopen een stukje over een bedrijventerrein. Net wanneer we staan te kijken waar we nou precies heen moeten worden we ingehaald door een meneer die deze route ook aan het lopen is!

Op de dijk stonden verschillende bankjes maar nu we langzamerhand zin krijgen in onze lunch is er even geen bankje te bekennen....



We lopen inmiddels op de Dorpsstraat in Noord-Scharwoude en gaan dan weer via een steegje en bruggetje  naar de andere kant van het water en zo zigzaggen we een aantal keren heen en weer. Het heeft wel wat om hier te lopen!

Gelukkig treffen we halverwege dit zigzagparcours een bankje bij een bushalte. Hier kunnen we even lekker zitten en onze meegekregen lunch opeten en -drinken.



We dachten dus dat het een bankje van de bushalte was maar een vriendelijke meneer wist ons te vertellen dat dit een buurtbankje is. Het is inmiddels het vierde exemplaar en extra verstevigd want de eerdere bankjes waren gestolen.





Na de lunch gaan we weer verder voor het laatste deel van onze wandeltocht. We passeren een aantal mooie huizen met bijzondere gevels en ook het huis waarvan de linkerkant aan de Dorpsstraat in Noord-Scharwoude en de rechterkant aan de Dorpsstraat in Zuid-Scharwoude ligt.



Bij het bekende cafe De Roode Leeuw verlaten we de Dorpsstraat en lopen de nieuwbouw in. Hier was het ook weer even zoeken maar eigenlijk wijst het zich ook wel weer vanzelf. We komen uit op de Westelijke Randweg en passeren de zuurkoolfabriek van Kramer en Wijndomein De Koen.


We blijven het fietspad volgen. Het enige minpuntje aan deze wandeling gewoon omdat het wat drukker is..... En dan komen we haast weer vanzelf uit op de parkeerplaats waar onze auto's staan en hebben we gewoon 12 kilometer gelopen.


Ga je gebruik maken van dit arrangement? Een tip,  neem een rugtas mee om de lunch in mee te nemen. 

Wij hebben in elk geval genoten van deze wandeling!

Wil je me blijven volgen op mijn wandelingen? Dat kan! Je kunt je (gratis) abonneren op mijn blog wat voor mij natuurlijk leuk is. Net als jouw reactie; ik kijk er naar uit!

Voor nu wens ik je nog een hele mooie week en tot gauw!

-x-

Annet.

Reacties

  1. Het was heel gezellig en je hebt het heel mooi verteld , had het niet beter kunnen doen 👍🏻😀

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Onderweg naar Westerbork.

Een explosie van stempels! De 6e etappe.

Wildlife in Egmond!