Het is weer begonnen! Happy Hikes

 Hallo lieve lezers,


Vandaag mocht ik weer gezellig meelopen met Happy Hikes NH. Het was de eerste van dit nieuwe seizoen! 

Happy Hikes staat voor sportief wandelen op zondagmorgen door de natuur en met oog voor cultuur in Noord-Holland. 15 kilometer lekker doorlopen met een groep, gids en goeie verhalen. Elke wandeling heeft een ander thema. En het thema voor vandaag was “Halfje Hoornse Hop en JP C te H”.


Je snapt, we liepen deze keer in Hoorn. Het verzamelpunt was het Transferium waar voldoende (op zondag) gratis parkeerplaatsen zijn. De groep bestond uit 15 man/vrouw en na het rondje kennismaken gingen we op pad.

Na wat zigzaggen tussen de huizen door kwamen we uit bij het Park Risdammerhout. Een mooi park waar het op deze vroege zondagmorgen al druk is met mensen die hun hondje uitlaten. We lopen langs een vijver waar een bootje in drijft met Goofy…..


Zou dit kunst zijn???

Van het ene park lopen we naar het volgende park, natuurpark  MAK Blokweer. Dit park is gevestigd aan het Kloosterhout en dat is een link naar onze stop voor een korte uitleg: Klooster Nieuwlicht 1392-1572. 


Van dit klooster is alleen de sluitsteen teruggevonden en deze is verwerkt in een poort. Achter de poort een hele mooie, bloeiende kloostertuin. Nu, begin september nog volop in bloei maar een van de deelneemsters vertelde dat de tuin elk seizoen heel boeiend is.

Vanaf hier gaan we richting  het Hoornse Hop. Van dit stukje van deze wandeling had ik al eerder een deel gelopen met de West-Friese Omringdijk. Toch blijft het mooi!



Bij het Hoornse Hop houden we een korte stop en genieten van het zonnetje en onze meegebrachte koek en zopie.  En daarna beginnen we aan het laatste deel van onze tocht.


We passeren het gebouw van de West-Indische Compagnie (WIC). De geschiedenis van de VOC en de WIC kwamen tijdens deze Happy Hike ter sprake evenals JP C….

Daarna gaan we naar het Visserseiland waar mooie kunstwerken op rij staan. Ook hier weer een uitleg bij het kunstwerk Verlangen van Frans Hage. Naast Verlangen stond Hoop. Hoop is weggehaald maar op Hoop stond vroeger een gedicht van de Hoornse stadsdichter Cornelis Putemmer. En laat hij nou de neef zijn van onze gids….

“Hoop is het voorland van Hoorn en zien                                                                                         Hoop daarom door want het helpt misschien”.

Hoop is ondertussen vervangen door Stonehedge Boat. Maar hier staat ook het vrouwtje van Hoorn.  Dit beeld stelt een vissersvrouw voor die uitkijkt naar haar man. Komt hij terug of blijft hij op zee zoals dat heet. 


Vanaf hier gaan we terug naar het station waar onze wandeling begon. Iets korter dan gepland maar toch weer 13 km in de benen! 

Het leuke van meelopen met de Happy Hikes is dat je, behalve steeds weer iets nieuws hoort over de geschiedenis en onze provincie, je ook op plekken komt waar je nog nooit bent geweest.   Een aanrader! 

Natuurlijk vind ik het leuk als je mijn wandelingen blijft volgen en een reactie achterlaat!

Tot gauw maar weer!

-x-

Annet

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Onderweg naar Westerbork.

Een explosie van stempels! De 6e etappe.

Wildlife in Egmond!