Van Diemen naar Weesp….

 Hallo lieve lezers,


Afgelopen week liepen mijn oudste zus en ik weer een stukje verder op het Westerborkpad. Door de vakanties en wat andere zaken waren we er niet eerder aan toegekomen. In elk geval hebben we de draad weer opgepakt en liepen van Diemen naar Weesp.

We troffen elkaar op perron 10b van Amsterdam Centraal om vanaf daar samen verder te reizen naar Diemen.  De tocht van vandaag gaat eerst een stuk door Diemen en dan, via het Diemerbos, naar Weesp.

Op de routekaart had ik al gezien, dat er na 5 km te hebben gelopen, geen gelegenheid meer  was om koffie te drinken. Lastig, want wij zijn beiden echte koffieleuten. Dit moesten we dus eerder doen!

Vol goede moed vertrokken we vanaf het station. Deze route had vrij veel rechte stukken en was heel erg duidelijk gemarkeerd. Bij de laatste horecagelegenheid op de kaart aangekomen bleek dat deze pas om 15.00 uur open zou gaan. Daar hebben we natuurlijk niet op gewacht, we liepen gewoon verder. 

Onder een treinviaduct troffen we hele mooie muurschilderingen aan. 



Zo lopen we Diemen uit en komen dan langs een stukje Industrieterrein met aan de andere kant van de weg een hele grote gele M. Voor ons een unieke kans om koffie te drinken! Normaal kost een kleine beker koffie er  € 2,30 per stuk  maar wij betaalden voor 2 koffie slechts € 2,- en dat was nog incl. een heerlijk stukje nougat.  Iets met 65+ tarief of zo??



Met een warme buik en een lege blaas liepen we verder,  het Diemerbos in. Mooi en ruim aangelegd met prima begaanbare paden. Alleen het laatste stukje van het bos liepen we over een graspad en kwamen zo uit op een weg langs de Gaasp door een stukje oud Diemen en zo onder de A9 door.  Via opnieuw een stuk natuurgebied kwamen we uiteindelijk uit bij het Amsterdam-Rijnkanaal. Via het fietspad, langs de spoorbrug, gingen we over het kanaal en liepen toen zo langzaam Weesp in.











We hadden gehoopt dat vlak bij het station van Weesp nog wel een tentje zou zijn waar we konden lunchen. Helaas! Daarom bij de Huiskamer van het station maar een broodje gekocht en dat heerlijk op een bankje in de zon en voor het station opgegeten.




Vanaf station Weesp gingen wij elk onze eigen weg richting huis met toch weer 12 kilometer in de benen. Heel goed wandelweer; droog, niet te warm en haast geen wind!

Dit stuk van de wandeling had weinig van doen met de geschiedenis van de Joden en het Westerborkpad. Maar dat zal in de komende etappe gaan veranderen. En die datum hebben we ook al gepland.

Natuurlijk vinden we het leuk als je onze/mijn wandelingen blijft volgen en een reactie achterlaat!

Hopelijk tot gauw!

-x-

Annet.






Reacties

  1. Gaaf weer! Ik zou echt moeten wildplassen met al die dichte tenten…..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Weer een stukje Holland te voet verkend , leuk om te lezen .
    Succes met de volgende etappe

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Onderweg naar Westerbork.

Een explosie van stempels! De 6e etappe.

Wildlife in Egmond!