Van Weesp via Muiden naar Bussum.

 Hallo lieve lezers,


Afgelopen week was ik weer met mijn zus op pad en liepen we verder op het Westerborkpad. 

We troffen elkaar dit keer op het station van Weesp. Hier hadden we een beetje moeite om de route op te pakken maar gelukkig hebben we het routeboekje en een app die ons helpt om het juiste pad te vinden.



We liepen eerst een stuk door Weesp. Een vestingstadje met synagoge. Het gebouw is sinds 1997 weer als synagoge in gebruik en de plaquette op de zijgevel herinnert aan de omgekomen Weesper Joden.



Even verder lopen treffen we het woonhuis van de Familie van der Hal. Samuel van der Hal was de voorganger van de Joodse gemeente Weesp. Zij moesten in 1942 naar Amsterdam verhuizen en werden vanaf daar in 1943 overgebracht naar Westerbork. De struikelstenen/stolpersteinen liggen voor het woonhuis ter nagedachtenis aan de familie.




Vanaf Weesp volgen we de Lange Muiderbergweg. Deze weg doet zijn naam eer aan; zo’n 4 km lang lopen we langs de Vecht.

Van Weesp komen we aan in Muiden. Tijd voor een koffiestop. De eerste gelegenheid die we tegenkomen is Fort H en hier strijken we neer.

Na de koffie lopen we verder richting Muiderberg. Via een dijk met uitzicht op het Muiderslot en het IJmeer lopen we rustig door. We passeren een groep koeien en stieren maar die laten ons gelukkig gewoon met rust!



De vorige etappes hebben we natuurlijk een beetje ‘leergeld’ betaald en daarom schuiven we bij de eerste gelegenheid voor de lunch aan in Muiderberg. In alle opzichten een prima keuze want daarna treffen we niets meer.



Na de lunch besluiten we om verder te lopen. Eerst komen we langs een mega-grote Joodse begraafplaats en lopen dan het natuurgebied  van het Naardermeer in. Hier hebben we weer even wat twijfels over de route maar het komt (natuurlijk) helemaal goed. We lopen deels langs de A1 en zien daar bepaalde “herkenningspunten”  maar we hebben totaal geen last van het verkeer.



We treffen nog eenmaal een horeca-gelegenheid maar laten deze links liggen. We lopen mooi door het natuurgebied over onverharde paden en we zijn hier echt de enige wandelaars. Pas aan het eind van het gebied komen we weer in de bewoonde wereld van Naarden en lopen dan door naar het station van Naarden-Bussum. 

Wij nemen weer afscheid van elkaar en gaan elk met een andere trein weer richting huis. Toch hebben we deze dag even mooi 20 km gelopen.



Natuurlijk vinden we het leuk als je onze/mijn wandelingen blijft volgen en een reactie achterlaat!

Hopelijk weer tot gauw!

-x-

Annet.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Onderweg naar Westerbork.

Een explosie van stempels! De 6e etappe.

Wildlife in Egmond!