Central Park in Alkmaar?! Een happy hike!



Hallo lieve lezers,


Vanmorgen stond er weer een Happy Hike op mijn wandelprogramma. Wat een verschil met die van 4 weken terug! Toen was het nat en stormachtig maar vandaag scheen de zon al stond er wel een frisse (en koude) wind uit het oosten.

Deze happy hike had de mooie naam “Geen water naar de Mare”, het Alkmaarse Parkenpad deel 2, meegekregen.

Met een leuke groep vertrokken we vanaf het Winkelcentrum de Mare richting de Rekerhout. Eén van de stadsparken van Alkmaar.

Hier kregen we onze eerste uitleg van Marjon die deze Happy Hikes organiseert. Het ontwerp van het park, wat iets weg heeft van Central Park in New York en dan de river Hudson… ons Noord-Hollandskanaal.



Via het vlonderpad liepen we verder door het park richting het Noord-Hollandskanaal om dan op gegeven moment dit weer achter ons te laten richting Geestmerambacht. Een heel mooi natuurgebied waar we heerlijk rond de plas liepen. Ook hier een Central Park verhaal maar nu over het optreden van Simon and Garfunkel. 


Je kon merken dat het een mooie dag was. Het was er redelijk druk met wandelaars en honden, maar ook heerlijk spelende kinderen. Het Geestmerambacht is ook heel leuk om met kinderen heen te gaan. Er zijn heel wat (natuur)speelplaatsen en zomerdag kunnen ze heerlijk met zand en water spelen.



Na een koffiestop bij El Chiringuito, lekker zittend op de picknick-banken buiten in de zon, liepen we weer verder. Nadat we de plas waren rondgelopen hadden we aan het einde van het Geestmerambacht opnieuw een korte toelichting. Dit keer over de natuurbegraafplaats wat tevens een park in aanleg is. Heel bijzonder om hier te lopen en dan te eindigen bij het bos der Omarming.


Dan beginnen we aan ons laatste stukje richting de Mare, door het park “de groene voet” 



naar daar waar de auto’s staan en hebben we, als we daar aankomen gewoon weer 15 kilometer in de benen, zijn we lekker uitgewaaid en hebben we weer bijgepraat.




Over 14 dagen is er weer een Happy Hike. Wil je ook een keer meelopen, laat het me dan weten! Voor nu, bedankt voor het lezen en tot gauw!


-x- Annet

Reacties

  1. Leuk om te lezen, Annet! En gezellig dat je weer meeliep. Wat een verschil inderdaad met Grasduinen aan Zee. Ik vond deze ook heerlijk, lekker comfortabel doorlopen, en wat reuring en gezelligheid in 't Geestmerambacht. Mocht iemand van je lezers de volgende keer willen meelopen, elke 1e en 3e zondag van de maand is er een wandeling: op 20 maart doen we 15km Rondom de Keinzer kapel. Groetjes, Marjon

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Onderweg naar Westerbork.

Een explosie van stempels! De 6e etappe.

Wildlife in Egmond!