Walk of Wisdom, dag 2


Hallo lieve lezers!

Na een wat mindere nacht; smal bed, ander kussen en alle indrukken van gisteren die nog door mijn hoofd gingen, vandaag op tijd er uit. Voor wie wil is er om 7.30 uur een korte meditatie in de kapel. 


Het is vandaag Goede Vrijdag en Christina leest De Uitnodiging van Oriah mountain Dreamer voor. Na een meditatief moment verlaten we de kapel voor ons ontbijt. Ook het ontbijt is een lust voor het oog! 



We maken ook ons lunchpakketje klaar en vertrekken dan met onze chauffeurs richting Wijchen-Leur voor onze 2e etappe naar Afferden. 

Nog voordat er maar één kilometer hebben gelopen hebben we ons 1e ringetje van vandaag al te pakken! 

Van Leur lopen we naar Hernen. Opnieuw door een prachtig natuurgebied en komen zo aan in Hernen. Een beetje een slapend stadje maar de horeca is open en om op elkaar te wachten is dat natuurlijk de perfecte locatie! 



Wanneer we weer compleet zijn kunnen we weer op pad. We passeren kasteel Hernen. 



Onze volgende stop is bij de kapel op de Kapelberg. 

De dag begon zonnig maar langzaam wordt het bewolkt en best wel fris. We lopen stug door en komen met een kleine hindernis aan op de Kapelberg. 

Het is vandaag Goede Vrijdag en op de Kapelberg is de indrukwekkende Kruisweg bestaande uit 14 ornamenten van kunstenaar Jac Maris. Vanmiddag is hier een processie maar wij willen daar niet op wachten. Op de Kapelberg hebben wij onze lunchpauze.



We gaan weer verder en lopen richting Bergharen. Soms over onverharde paden door een natuurgebied en soms over een asfaltweg langs de weilanden. 


Christina had ons gewezen op de Berghut. Ergens halverwege een bed and breakfast. Wanneer er geen gasten zijn, zijn pelgrims welkom voor een drankje en een sanitaire stop en kun je genieten van het prachtige uitzicht. Gelukkig hangt het bordje “Pelgrims welkom” aan de boom. Je snapt wat wij gingen doen! 



Omdat het balkonnetje niet al te groot is verlaten we deze stop wanneer de anderen aankomen. 

We beginnen aan het laatste stukje van onze tocht op weg naar Afferden. Het plaatselijke café-restaurant is onze eindbestemming van deze dag. Ook hier kunnen we weer een ringetje scoren, genieten we van ons etappe drankje en de bitterballen. Wanneer de groep compleet is en onze chauffeurs zijn gearriveerd worden we weer teruggebracht naar het klooster. 



In het klooster genieten we opnieuw van een heerlijk Syrisch diner. De kok, Achmed, is lopend vanuit Aleppo via Istanbul naar Nederland gekomen en verrast ons opnieuw met een palet aan kleuren en geuren op ons bord.



Na het eten weer het programma van morgen doorspreken en op tijd naar bed. Er staat namelijk een om 6 uur een stiltewandeling op het programma. 

Voor nu, dank je wel voor het lezen en tot gauw!

-x-

Annet


Reacties

Populaire posts van deze blog

Onderweg naar Westerbork.

Een explosie van stempels! De 6e etappe.

Wildlife in Egmond!