ABC in Noord-Holland

 Hallo lieve lezers,


Afgelopen zondag was het weer tijd voor een wandeling georganiseerd door Marjon Aker van Happy Hikes NH.

Deze wandeling had de leuke naam ‘Een Noord-Hollands ABC-tje’ meegekregen.

Onze start was om 09.00 uur bij de Abdij van Egmond. Het was nog behoorlijk fris! Een dikkere jas en zelfs handschoenen konden nog makkelijk aan. De Abdij bracht mijn herinnering terug naar het klooster in Velp en the Walk of Wisdom….



Nadat we compleet waren begonnen we met een vraag over de vlag die daarop de parkeerplaats hangt…


Daarna gingen we op stap! Van de Abdij via Bakkum en het landje van Brasser naar Castricum, wel Doorlopen en dan weer terug naar Egmond.

We liepen door de prachtige duinen. Vandaag helaas geen Koninkpaarden en slechts één Schotse Hooglander. Inmiddels was de temperatuur flink opgelopen en konden de jassen wel uit.


Na de duinen gingen we over camping Bakkum naar de Johanna’s hof in Castricum. Hier hadden we een korte stop. Het was al druk op het terras, maar wij genoten van onze eigen bammetjes en koffie op de bankjes langs het pad.



Als we weer verder lopen, komen we weer door een heel mooi stukje natuurgebied. En zo zien we de Abdij al weer als een baken aan de horizon verschijnen. 



De tulpenvelden staan nog in bloei, 



we passeren een leuk kraampje langs de weg en komen dan weer terug op de parkeerplaats bij de Abdij. Al met al hebben we weer bijna 15 kilometer in de benen en heeft Marjon ons weer wat bijgebracht over het landje van Brasser, Thomas van Kleef en zijn klooster laboratorium en nog meer! 


Voor nu, dank je wel voor het lezen. Natuurlijk vind ik het leuk als je mijn wandelingen blijft volgen.

Tot gauw!

-x-

Annet 



Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Onderweg naar Westerbork.

Een explosie van stempels! De 6e etappe.

Wildlife in Egmond!