Haarlem City Walk

 Hallo lieve lezers,


Afgelopen zaterdag 14 mei,  liep ik samen met mijn jongste dochter de eerste editie van de Haarlem City Walk.



Deze wandeling werd georganiseerd door Le Champion en dan weet je eigenlijk van te voren al dat het prima is georganiseerd.

Samen vertrokken we vanaf het station Heerhugowaard om rustig met een directe verbinding naar Haarlem te reizen. In de trein werd het steeds drukker met wandelaars en in Haarlem liep de trein gewoon leeg!

Bij de uitchecken-poortjes op het station  was het even druk en vanaf daar was er een lint aan wandelaars richting de finish.

 


Na een plaspauze naar de start voor onze eerste stempel. Wij liepen de 16 kilometer en het eerste stuk liepen we heel gezellig door het oude centrum van Haarlem. Zigzaggend door de smalle straatjes, langs de hofjes en een aantal malen over de Grote Markt, langs de Sint Bavokerk en het stadhuis.




Zo langzamerhand lieten we het centrum achter ons. Na een koffiestop in de Haarlemmerhout gingen we weer verder. Door mooie parken en langs het Spaarne. Een hele leuke wandeling. Het was deze zaterdag natuurlijk prachtig wandelweer. 



Ondertussen hadden we al 3 stempels verzameld en kwamen we weer aan bij de finish. Hier kregen we de 4e en tevens laatste stempel en werd de medaille om onze nek gehangen.



Geen etappe drankje na de finish maar wel onze eigen bammetjes opgegeten aan de biertafels bij de finish. Het was er gezellig druk!

Voordat we weer naar het station liepen nog even een sticker gehaald voor in het wandelboekje.

De tocht was weer prima georganiseerd en mede dankzij het weer een groot succes voor ons en alle andere 4.998 lopers. Net geen 16 kilometer op de teller maar wel een mooi rondje gelopen!

Wat mijn volgende wandeling gaat worden? De kans is groot dat dat weer een etappe van het Westerborkpad wordt. De wandelingen met de Happy Hike NH-groep op zondagmorgen staan op dit moment even op een lager pitje.

Voor nu, dank je wel voor het lezen en ik vind het natuurlijk heel leuk als je mijn wandelingen blijft volgen!


Tot gauw!

-x-

Annet

Reacties

  1. Wat weer leuk , samen met je dochter , was het koffieshop voor een 🚬 of koffiestop voor een ☕️ 😉 .
    Geniet van je volgende wandeling

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heb het maar even aangepast. Maar het was natuurlijk een koffiestop.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Onderweg naar Westerbork.

Een explosie van stempels! De 6e etappe.

Wildlife in Egmond!