Lopen in het Overijsselse Vechtdal

 Hallo lieve lezers,


Woensdag 22 juni was een mooie dag voor een wandeling! Daarom had ik mij aangemeld voor een wandeling met ‘De Wandelzusjes’. Geen wandeling in de buurt maar in het Overijsselse Dalfsen dit keer! 



Vanwege de te verwachten overlast van protesterende boeren op tijd vertrokken. Mijn heenreis verliep voorspoedig. Geen openstaande bruggen, wel boeren op de weg maar ik had de mogelijkheid om ze te passeren of ze reden mij tegemoet.

Stipt om 9.30 uur kwam ik aan bij het station van Dalfsen. Daar stond Christina van de wandelzusjes ons op te wachten met koffie/thee en één van de deelneemsters had heerlijke cake gebakken.


En dan op pad! We lopen al snel over zandpaden en langs Sallandse boerderijen waar een serene rust heerst.



Het pad dat wij lopen is niet bepijld. We hebben wel allemaal een route beschrijving mee en moeten dus ook goed opletten. De paden zijn niet veel belopen en soms lopen we met het gras tot aan onze knieën. Toch genieten we allemaal volop!



Op een mooie en bovendien schaduwrijke plek staat een picknick tafel. Ze verkopen hier eieren en walnoten maar wij gebruiken deze plek om even iets te eten en te drinken.



Daarna gaan we weer verder. Ondanks dat het prachtig weer is en beslist niet té warm komen we haast geen andere wandelaars tegen! Het is hier prachtig lopen! Zo anders dan bij ons in Noord-Holland! 



Uiteindelijk komen we aan bij Stuw Vilsteren met de vistrap. 





De horeca waar wij onze zinnen op hadden gezet blijkt niet open te zijn voor passanten. Dus geen lekkere koffie voor ons! Gelukkig hebben ze wel lekkere bankjes in de schaduw waar we opnieuw kunnen genieten van ons eigen eten en drinken. 

Na deze stop vervolgen we ons pad. We lopen over karrensporen en zandpaden en treffen een kunstwerk met een verhaal.



 Het laatste stuk lopen we langs de Overijsselse Vecht waar men heerlijk aan de oevers recreërt. 





Wanneer we bijna bij het eindpunt zijn eten weer eerst nog een heerlijk ijsje en daarna gaan dan over de Blauwebogenbrug terug naar het station. Daar drinken we ons etappedrankje en gaat iedereen weer naar huis.

Het was weer een heerlijke wandeling met leuke mensen, mooie gesprekken en uiteindelijk toch weer 19 kilometer in de benen. 






Voor nu dank je wel voor het lezen en ik vind het natuurlijk leuk als je mijn wandelingen blijft volgen. En weet, reageren mag! 

Tot gauw!

-x-

Annet.

Reacties

  1. Wat mooi daar zo te lezen leuk en gezellig met de wandelzusjes ben bijna beetje jaloers op je mooie wandelingen liefs Loes

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Onderweg naar Westerbork.

Een explosie van stempels! De 6e etappe.

Wildlife in Egmond!