Een tussendoortje

 Hallo lieve lezers,


Ook op deze zaterdagochtend was ik weer op pad om een mooi rondje te lopen. Op mijn wensenlijstje stond nog de paarse route bij het Verlaat en Marjon van de Happy Hikes wilde wel met mij mee.

We hadden afgesproken bij The Irish Cottage, zodat we daar na afloop lekker nog aan de koffie konden.




Op tijd vertrokken en het enige wat me moesten doen was paarse pijltjes volgen en onze ene voet voor de andere zetten. 

Ondanks dat het op nog geen 10 kilometer van onze woonplaats was, waren we hier allebei nog nooit geweest. En het is er zeker de moeite waard.

Vanuit buurtschap het Verlaat liepen we naar het kanaal Alkmaar/Kolhorn. Bij de provinciale weg ontdekten we een nieuwe soort overstap speciaal voor de vangrail maar het lijkt wel een zwembad-trappetje:



Nadat we over het kanaal, waren gelopen aan de André kant  weer naar beneden en dan over de grasdijk tussen de schapen door.



Zo hebben we heel wat opstapjes gehad om op een volgend stuk dijk te komen. Erg leuk! Ook troffen we nog een visser die zijn boeltje weer aan het inpakken was nadat hij de hele nacht daar had gevist. Zijn vangst was één karper van 8 kg. maar die had hij weer teruggezet. Karpers schijnen niet erg lekker te zijn…

Op de dijk lag ook genoeg (wandel)wol. Niet alleen van witte maar ook van bruine schapen. Toch heb ik het maar laten liggen. Het zag er niet zo fris uit.



Na de dijk, aan de ene kant heen en aan de andere kant een stuk terug, liepen we langs een passantenhaven en dan zo een andere buurtschap, Terdiek, in.

We verbaasden ons over de al dan niet vervallen boerderijen en de rust die hier heerst.


Na Terdiek komen we aan in Oude Niedorp, waar we een bezoekje brengen aan de Ruïnekerk. In 1977 is, na een blikseminslag, de kerk afgebrand en nu staat er alleen nog de ruïne. 


Het was heel mooi en bijzonder om te zien. Een aanrader!

We lopen weer verder en komen dan vanzelf weer aan bij The Irisch Cottage. Er zitten inmiddels heel wat gasten op het terras maar ook voor ons is nog een plekje beschikbaar zodat we kunnen genieten van heerlijke koffie en huisgemaakte appeltaart. 



We hebben dan bijna 10 kilometer in de benen en dit was echt een heel leuk en afwisselend rondje.  Bij het afrekenen hebben we nog een gesprekje met de eigenaresse over de naam en hoe zij daar in Oude Niedorp zijn gekomen.





Voor nu dank je wel voor het lezen en ik vind het natuurlijk leuk als je mijn wandelingen blijft volgen. En weet: reageren mag!

Tot gauw,

-x- 

Annet.

Reacties

  1. Leuk Annet op de schapendijk na bekend terrein voor mij .
    Jaren gewerkt in Oude Niedorp

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een leuk en lekker "loopje" Annet👣

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Een explosie van stempels! De 6e etappe.

Onderweg naar Westerbork.

Wildlife in Egmond!